Artiesten woest op 538 na ‘misplaatste grap’ in radio-uitzending

© Archief ANP

Diverse artiesten hebben boos gereageerd op een actie van radiozender 538.

Redactie

Oorzaak van de commotie is een stunt die de zender uithaalde tijdens een optreden van Maan de Steenwinkel, een tijd geleden.

StreakerDe zangeres was in de studio om haar nieuwe single te zingen toen ze plots geconfronteerd werd met een streaker. De Steenwinkel schrok er zo erg van, dat ze in huilen uitbarstte. Radio-dj Frank Dane en zijn collega's bleken de streaker te hebben ingehuurd. Toen duidelijk werd dat de grap verkeerd uitpakte, boden ze direct hun excuses aan.

Het fragment dateert al van 17 november, maar veroorzaakt nu pas tumult omdat iemand het opduikelde en op Twitter plaatste.

PrutsersSinger-songwriter Tim Knol reageert woest op de 'grap'. "Kut Radio 538. Ongelooflijke prutsers", schrijft hij. "Zo met artiesten omgaan. Niemand moet meer naar die kut radiozender gaan om zijn liedje te promoten. Flikker op."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VerwerpelijkOok zangeres Laura Jansen kan niet lachen om de actie van de radio-dj's. "Verwerpelijk", is haar oordeel op Twitter. "Liefde voor @MAAN en een flinke dosis zelfreflectie/evaluatie voor de heren en zender achter deze 'grap'. Zo ga je niet met mensen om."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee