Artiesten woest op 538 na ‘misplaatste grap’ in radio-uitzending

Print
Artiesten woest op 538 na ‘misplaatste grap’ in radio-uitzending

Afbeelding: Archief ANP

Diverse artiesten hebben boos gereageerd op een actie van radiozender 538.

Oorzaak van de commotie is een stunt die de zender uithaalde tijdens een optreden van Maan de Steenwinkel, een tijd geleden. 

Streaker
De zangeres was in de studio om haar nieuwe single te zingen toen ze plots geconfronteerd werd met een streaker. De Steenwinkel schrok er zo erg van, dat ze in huilen uitbarstte. Radio-dj Frank Dane en zijn collega's bleken de streaker te hebben ingehuurd. Toen duidelijk werd dat de grap verkeerd uitpakte, boden ze direct hun excuses aan. 

Het fragment dateert al van 17 november, maar veroorzaakt nu pas tumult omdat iemand het opduikelde en op Twitter plaatste. 

Prutsers
Singer-songwriter Tim Knol reageert woest op de 'grap'. "Kut Radio 538. Ongelooflijke prutsers", schrijft hij. "Zo met artiesten omgaan. Niemand moet meer naar die kut radiozender gaan om zijn liedje te promoten. Flikker op."

Verwerpelijk
Ook zangeres Laura Jansen kan niet lachen om de actie van de radio-dj's. "Verwerpelijk", is haar oordeel op Twitter. "Liefde voor @MAAN en een flinke dosis zelfreflectie/evaluatie voor de heren en zender achter deze 'grap'. Zo ga je niet met mensen om."