Komende vijf jaar banen in overvloed

© iStock

In onder meer de bouw en in de techniek is er komende jaren werk in overvloed

In onder meer de bouw en in de techniek is er komende jaren werk in overvloed © ANP

thumbnail:
thumbnail: In onder meer de bouw en in de techniek is er komende jaren werk in overvloed

Werkgevers in de zorg, ICT, techniek, bouw en onderwijs zullen tot 2022 nauwelijks geschikte arbeidskrachten kunnen vinden. Dat blijkt uit nieuwe arbeidsmarktprognoses van de Universiteit Maastricht.

David Bremmer

Door de prima draaiende economie, met pensioen gaande babyboomers en nieuw overheidsbeleid hebben werknemers het voor het uitkiezen, valt te lezen in het rapport 'De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2022'. De komende vijf jaar zijn er banen in overvloed.MiljardenDoordat het kabinet miljarden in de zorg pompt, worden tekorten in zowel lage als hoge medische functies verwacht: artsen, fysiotherapeuten, laboranten, verpleegkundigen en medische praktijkassistenten.In de techniek houdt de krapte – ondanks dat alle wervingscampagnes aanslaan – aan. Er is en blijft een grote behoefte aan elektriciens, elektromonteurs, ingenieurs, architecten en bouwkundigen. Knelpunten zijn er verder in de ICT. In 9 op de 10 ICT-beroepen – met name software- en applicatieontwikkelaars – zijn medewerkers lastig te vinden.

PensioneringAl met al betreden door de gunstige economische perspectieven 520.000 nieuwe personen de arbeidsmarkt, concludeert het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt van de Universiteit Maastricht. Dat is een groei van 1 procent per jaar. 1,5 miljoen werknemers verlaten diezelfde arbeidsmarkt vanwege onder meer pensionering, 1,6 miljoen jongeren nemen hun plaats in.

Lees verder onder de foto

Op het oog lijkt het vreemd dat een hogere instroom in het techniekonderwijs niet tot een afnemend banentekort leidt. Toch klopt het, legt hoogleraar arbeidseconomie Didier Fouarge uit. "Dat heeft er mee te maken doordat niet alle technisch gediplomeerden een baan zoeken in de techniek."

De tekorten in de zorg laten zien hoe snel het perspectief kan wijzigen: in 2015 ging het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt nog uit van forse bezuinigingen. Zorgaanbieders ontsloegen personeel bij bosjes. "De gunstige perspectieven zijn enerzijds het gevolg van de groeiende zorgvraag, maar ook van beleidsveranderingen."InkomenOpmerkelijk aan de prognoses is verder dat laagopgeleiden weliswaar steeds beter aan de bak komen, maar dat hun inkomen daalt. Dat komt doordat er overaanbod is. "Laagopgeleiden ondervinden concurrentie van elkaar, van scholieren met een bijbaantje, en ook van hoger opgeleiden die hen verdringen op de arbeidsmarkt."Opvallende bevinding is daarnaast dat de werkloosheid van ouderen een stuk minder hard daalt dan bij andere groepen. Dat komt, zo denken Fouarge en zijn collega’s, doordat de arbeidsparticipatie van ouderen flink is gegroeid. En dan met name laag- en hoogopgeleiden, zelfs na de AOW-leeftijd. "Laagopgeleiden werken waarschijnlijk vanwege financiële redenen uit noodzaak door na hun AOW. Bij hogeropgeleiden zal het eerder zijn omdat zij in leuke uitdagende functies zitten."

StudiekeuzeVolgens Fouarge tonen de nieuwe prognoses dat de tekorten nog veel hardnekkiger zijn dan gedacht. Verder bewijzen de cijfers dat jongeren veel beter geïnformeerd moeten worden over waar hun baankansen liggen. "In de techniek zijn er volop kansen, ook voor MBO-gediplomeerden. In de economisch-administratieve richtingen zijn de vooruitzichten duidelijk minder gunstig. Het lijkt mij zeer belangrijk dat jongeren die verschillen in arbeidsmarktkansen meenemen in hun studiekeuze."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee