Het 'jeukt en kriebelt weer’ bij De Toddezèk

© Harry Heuts

Bij sommige mensen waren ze misschien al uit het zicht verdwenen als LVK-deelnemer. Maar De Toddezèk doen weer mee.

Jan Cuijpers

Na driemaal winst in de finale van het Limburgse Vastelaovesleedjes Konkoer (2007, 2009 en 2014) vonden De Toddezèk uit Grubbenvorst het genoeg geweest. In navolging van bijvoorbeeld Thei & Marij lieten ze het LVK voortaan aan zich voorbijgaan.

Exposure"Maar zeg nooit nooit", vertelden ze in 2013 in het ‘afscheidsinterview’ in De Limburger. "De steeds maar toenemende kriebel en de jeuk om toch weer op dat grootste podium voor de vastelaovesmuziek te staan, zijn de grootste redenen om weer mee te doen", vertelt zanger en componist René Verschueren. "Je nummer krijgt door het LVK exposure."Lees ook: De Toddezèk uit Grubbenvorst doen weer mee aan LVK

Agenda volToch heeft drie jaar afwezigheid bij de liedjeswedstrijd geen invloed gehad op het aantal boekingen, zegt Verschueren. "Onze agenda staat volgend jaar en zelfs al een gedeelte van het jaar daarna vol. Dat komt ook door de reclame die je voor jezelf maakt met elk optreden. Inmiddels weten de mensen die de boekingen verzorgen wel dat we overal hard werken om de zaal op z’n kop te zetten."

InspraakDe Noord-Limburgers gaan voor de opname van hun liedje gewoontegetrouw in zee met Marlstone. "Bij die studio staat men open voor inspraak. Zelfs tijdens het opnemen kan er nog worden aangepast. Een prettige wisselwerking."

Waar veel andere vastelaovessterren de clip van hun nieuwe liedje al op YouTube hebben staan, moet die van De Toddezèk nog worden gemaakt. Vooralsnog is daar alleen een opname van hun optreden tijdens de seizoensopening in Maastricht te horen. De titel zegt wellicht ook iets over het waarom van hun hernieuwde deelname aan het LVK: Och, dân zien we vân de straot aaf!

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee