Bespot Brunssums duo dient klacht in bij Meldpunt Discriminatie

© KRO NCRV

Penny en Ron Lebski uit Brunssum zijn zich rot geschrokken van alle reacties op social media na hun optreden in het tv-programma De Rijdende Rechter.

Redactie

Het bespotte duo laat het er niet bij zitten en dient een klacht in bij het Meldpunt Internet Discriminatie (MIND), vertellen ze aan het NRC. Ze zijn er nog niet over uit om aangifte te doen. Die beslissing laten ze afhangen van de manier waarop hun klacht door het Meldpunt Internet Discriminatie in behandeling wordt genomen.

'Schofterig'Vooral het uiterlijk en de zware stem van Penny werden op Twitter besproken. Reacties die na een interview met het echtpaar in RTL Boulevard zelfs nog heftiger werden. "Schofterige uitingen”, reageert Penny Lebski tegenover het NRC. "Het toont aan dat er in Nederland nog steeds geen echte acceptatie bestaat van transgenders. Ik ben overigens geen transgender, maar hermafrodiet. Meer vrouw dan man overigens.”

Lees ook: Limburgse burenruzie loopt volledig uit de klauwen in De Rijdende Rechter

In het programma De Rijdende Rechter kwam een Brunssumse burenruzie aan bod, waarbij de emoties hoog opliepen. Tot groot genoegen van Twitterend Nederland. De ruzie tussen Penny en Ron Lebski aan de ene kant en hun buren Trudy en Robert Zwiers begon allemaal omdat Penny en Ron een camera ophingen in hun tuin. De Zwiers voelden zich vanaf dat moment bekeken waardoor de vlam in de pan sloeg. DreigendDe frustraties liepen in de uitzending zo hoog op dat Ron Lebski niet meer in één ruimte wilde zijn met Trudy Zwiers. "Jij moet je kop houden. Ik ben weg hier", liet eerstgenoemde zich op een dreigende manier ontvallen.

Lees ook: Penny uit De Rijdende Rechter in tranen bij RTL Boulevard

Rechter John Reid oordeelde uiteindelijk dat een professioneel bedrijf de camera van de Lebski’s moest aanpassen en dat de familie Zwiers een hogere schutting moet neerzetten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee