VDL Venlo bouwt 875 Mercedessen-B om voor de politie

© VDL Bus

VDL Bus is Venlo heeft de details bekendgemaakt van de nieuwe grote klus voor de Nederlandse politie: de ombouw van 875 Mercedes B-klasse-auto’s tot surveillancewagens.

Will Gerritsen

Ook zal het bedrijf componenten produceren voor nog eens 375 politiewagens die door een ander bedrijf worden omgebouwd. Dat heeft moederbedrijf VDL Groep maandag bekend gemaakt.

VoorjaarDat VDL in Venlo de order zou krijgen, was in het voorjaar al bekend geworden. De aantallen waren nog niet eerder bekend.

VDL Bus in Venlo gaat de auto’s onder meer voorzien van licht- en geluidsapparatuur, bestickering en communicatie- en navigatiesystemen. Eind februari 2018 zal het eerste voertuig worden geleverd. In een later stadium kan dit aantal nog worden uitgebreid.

Overigens werkt het bedrijf momenteel ook aan de ombouw van Mercedes-busjes tot ME-voertuigen.

UitbreidingVDL Bus Venlo is bezig met uitbreiding van de productiecapaciteit door nieuwbouw op het parkeerterrein, op het Venlose industrieterrein Veegtes. Volgens directeur Mark Francot zal de werkgelegenheid volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid doorgroeien naar 95 medewerkers.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee