Plan: parkeergarage en woonstudio’s in Q4 Venlo

De Venlose wijk Q4,

De Venlose wijk Q4,© Laurens Eggen

Een parkeergarage met plek voor 120 tot 200 auto’s, in combinatie met 50 woonstudio’s voor onder meer studenten en jong professionals in de Venlose wijk Q4.

John Verstraelen

Dat plan met artist impressions heeft de Venlose investeerder Peter Steinbach naar de gemeenteraad van Venlo gestuurd.

De van oorsprong Duitser Steinbach woont al 15 jaar in Venlo. Hij ziet kansen voor de parkeergarage met een ingang aan de Valuasstraat. Steinbach zegt in onderhandeling te zijn met het bestuur van de Turkse moskee over aankoop van het pand aan de Valuasstraat.

Nieuwe moskeeDe moskee verlaat zoals bekend de wijk Q4. In Venlo-Zuid wordt hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe moskee. De parkeergarage met woonstudio’s zou op de plek moeten komen waar ooit supermarkt Jac Hermans lag. Die locatie was lang in beeld voor woningbouw.

ParkeergarageEind vorige maand maakte Venlo bekend dat er fors minder gebouwd gaat worden in Q4 en het gebied Maaswaard. Voor het gebied tussen Putenausstraat, Wilhelminapark en Hogeweg wil Venlo werk maken van een parkeergarage met maximaal 200 plaatsen. Er zijn al diverse voorstellen vanuit de markt gedaan. De gemeenteraad beslist deze maand over de afgeslankte plannen voor Q4 en Maaswaard.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee