'No Surrender zet geldbedrag op hoofd Van den Heuvel'

Misdaadverslaggever John van den Heuvel

Misdaadverslaggever John van den Heuvel © ANP Kippa

Er zou een aanzienlijk geldbedrag op het hoofd van misdaadverslaggever John van den Heuvel zijn gezet. Dat maakte de politie maandag bekend.

Chris Klomp

De dreiging komt volgens de politie mogelijk uit de hoek van motorbende No Surrender. Er worden maandag zogenaamde stopgesprekken gevoerd met de drie leiders van de motorclub.

De politie zal de drie leidinggevenden van No Surrender naar eigen zeggen 'attenderen' op de binnengekomen informatie en de rol die de motorclub daarin lijkt te spelen. Er zal worden opgeroepen een einde te maken aan de bedreigingen.

OngestoordDe politie neemt de bedreiging naar eigen zeggen erg serieus. "Journalisten moeten ongestoord hun werk kunnen doen zonder dat zij daarin op een dergelijke ernstige wijze belemmerd worden."

Onderduiken Eerder werd bekend dat misdaadverslaggever Paul Vugts van het Parool wordt bedreigd. Hij moest op dringend advies van de politie onderduiken en heeft inmiddels bewaking gekregen. Er zou "gedetailleerde informatie"' liggen over dreiging vanuit het criminele milieu. De journalist zou gevaar lopen vanwege zijn publicaties in de krant en zijn recent geschreven boek Afrekeningen .

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee