Pleidooi voor 'dotteren' A2 tussen Weert en Eindhoven

© Twitter @PetraMeijers

Vijf gemeenten langs de A2 en enkele organisaties van ondernemers willen dat het fileleed op de A2 tussen Weert en Eindhoven snel wordt aangepakt.

ANP

Als 'Platform A2' pleiten zij voor het snel "dotteren" van de snelweg. Dit om een einde te maken aan de dagelijkse kilometerslange files tussen Weert en Eindhoven. Het platform bepleit de aanleg van spitsstroken, die ook een eind moeten maken aan het sluipverkeer door dorpen.80 miljoenDe aanleg van spitsstroken gaat volgens het platform zo'n 80 miljoen euro kosten. Op 11 december gaat het platform een petitie aanbieden aan de Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu. In de petitie wordt gewezen op "de betekenis van de A2 als economische slagader van Nederland en als lifeline van Nederlands sterkst groeiend economisch trekpaard, de Brainport-regio Eindhoven/Zuid-Oost-Nederland".Gas gevenNa jarenlang praten over dit deel van de A2 wil het platform dat Den Haag nu eens gas gaat geven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee