Roda JC roept op tot eenheid na felle kritiek Schahin richting publiek

© ANP

Roda JC-aanvaller Dani Schahin maakte zondag twintig minuten voor de tijd de belangrijke gelijkmaker tegen sc Heerenveen, in het thuisduel dat uiteindelijk winnend zou worden afgesloten (2-1). In plaats van zijn treffer te vieren met het publiek legde hij een vinger op zijn mond, alsof hij de aanhang het zwijgen wilde opleggen. Roda JC roept nu in een statement op tot eenheid.

Tim Reedijk

In het Parkstad Limburg Stadion werd er zondag af en toe gefloten. Lange tijd ging Heerenveen aan de leiding in Kerkrade door een doelpunt van Henk Veerman. "We zitten in een zware periode, maar we krijgen geen steun van hen. Het was vandaag 11 tegen 12”, zei Schahin tegen de NOS. Na zijn gelijkmaker maakte hij zich met zijn gebaar niet populair bij de aanhang. De Duitser werd direct uitgefloten."Zo hoort het niet. Iedereen moet beseffen wat voor seizoen spelen wij spelen. Afgelopen seizoen zijn we bijna gedegradeerd en ook dit seizoen krijgen we het weer zwaar. Mensen moeten snappen dat we hun steun nodig hebben. Vandaag was een overwinning van het team, maar niet voor de fans. Wij hebben alle steun nodig, niet dat gefluit”, aldus Schahin.Livio Milts maakt de 2-1 - Foto: PRO SHOTSStatementRoda JC bracht maandag een statement uit over de confrontatie tussen de Duitser en het publiek. Namens ‘selectie en staf van Roda JC’ wordt er aangegeven dat het complete team de hele week maar met één ding bezig is: het winnen van wedstrijden. "Dani Schahin is een echte winnaar en voor onze groep een hele belangrijke speler. De uitleg die hij na afloop gaf voor de TV-camera’s zijn woorden die wij onderstrepen. Wij zijn ons er wel van bewust dat wij ervoor moeten zorgen dat er een positieve vonk van het veld overslaat naar de tribunes. Maar als we succesvol willen zijn is het belangrijk om als team en supporters een eenheid te vormen en achter elkaar te blijven staan."Ook technisch directeur Harm van Veldhoven vindt dat de eenheid tussen supporters en het team weer terug moet komen. "Ik ga ervan uit dat we vanaf nu weer 90 minuten lang die warme steun van het publiek mogen ontvangen en natuurlijk moet het team ervoor zorgen dat de supporters geen aanleiding hebben om zich op een negatieve manier te uiten.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee