Drie verdachten ‘shisha-moord’ blijven in de cel

Technisch onderzoek bij het huis van Merkikou.

Technisch onderzoek bij het huis van Merkikou.© ANP/Marcel van Hoorn

De drie mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Hafed Merkikou (29), eigenaar van shishabar Sahaya Lounge aan de Markt in Sittard, blijven vastzitten.

Annelies Hendrikx

De advocaten van twee van hen, Karim S. (24) uit Stein en Carlo R. (30) uit Heerlen, verzochten de rechtbank in Maastricht maandag tevergeefs het voorarrest van hun cliënten te schorsen. De derde verdachte, Dennis V. (40) uit Heerlen, was niet aanwezig op de pro-forma-zitting, maar ook hij zit vast. Karim S. heeft eerder al gesteld dat V. degene is die heeft geschoten.

InbraakHafed Merkikou werd 8 februari doodgeschoten tijdens een inbraak in zijn woning. De zaak tegen de drie verdachten wordt inhoudelijk behandeld op 20, 22 en 26 februari, met 27 februari als uitloopdag. De verdachten worden dan in elk geval gehoord als getuige in elkaars zaken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee