Limburgs Tweede Kamerlid ijvert voor vragenuur voor kinderen

Rens Raemakers in de Tweede Kamer.

Rens Raemakers in de Tweede Kamer.© ANP

Kinderen moeten de kans krijgen eens in het jaar de Tweede Kamer over te nemen en een vragenuur te houden, vindt D66-Kamerlid Rens Raemakers uit Neer.

ANP/Simone van Zwienen

Zijn plan stevent, met steun van in ieder geval CDA, GroenLinks en SP, af op een meerderheid. Volgens Raemakers verdienen kinderen echte inspraak. "Nu hebben ze vaak het gevoel dat hun mening niet op prijs wordt gesteld door politici". Politiek correctHet jongste lid van de huidige Tweede Kamer wil daarom jaarlijks in de week van 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, 150 kinderen uitnodigen op de blauwe stoelen. Raemakers wijst erop dat kinderen niet politiek correct zijn en misschien de vinger op de zere plek kunnen leggen.Het kindervragenuur moet precies lijken op het gewone dinsdagse vragenuur, onder leiding van de Kamervoorzitter en met ministers die de vragen van de kinderen moeten beantwoorden. Raemakers wil kinderen uitnodigen uit groep zeven en acht en uit de brugklas.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee