Limburgs Tweede Kamerlid ijvert voor vragenuur voor kinderen

Print
Limburgs Tweede Kamerlid ijvert voor vragenuur voor kinderen

Rens Raemakers in de Tweede Kamer. Afbeelding: ANP

Neer - Kinderen moeten de kans krijgen eens in het jaar de Tweede Kamer over te nemen en een vragenuur te houden, vindt D66-Kamerlid Rens Raemakers uit Neer.

Zijn plan stevent, met steun van in ieder geval CDA, GroenLinks en SP, af op een meerderheid. Volgens Raemakers verdienen kinderen echte inspraak. "Nu hebben ze vaak het gevoel dat hun mening niet op prijs wordt gesteld door politici". 

Politiek correct
Het jongste lid van de huidige Tweede Kamer wil daarom jaarlijks in de week van 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, 150 kinderen uitnodigen op de blauwe stoelen. Raemakers wijst erop dat kinderen niet politiek correct zijn en misschien de vinger op de zere plek kunnen leggen.

Het kindervragenuur moet precies lijken op het gewone dinsdagse vragenuur, onder leiding van de Kamervoorzitter en met ministers die de vragen van de kinderen moeten beantwoorden. Raemakers wil kinderen uitnodigen uit groep zeven en acht en uit de brugklas.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen