Jongste kandidaat (17) wil politiek Brunssum opschudden

Ruben Claus

Ruben Claus© CDA

Ruben Claus (17) is een van de jongste kandidaten voor de nieuwe gemeenteraad in Limburg. Hij wil de door de geruzie rond de benoeming van wethouder Jo Palmen geplaagde politiek in Brunssum opschudden.

Geert-Jan Claessens

"Er zit veel oud zeer in de politiek, raadsleden maken elkaar over en weer vaak verwijten. Dat moet anders", vindt de ‘benjamin van het CDA’.

"Nu zitten er veel mensen al heel lang in de raad. Die komen steeds op oude dingen terug. Jongeren kunnen daar iets aan veranderen."De beide zittende CDA-raadsleden maken plaats voor vernieuwing. WachtenRuben Claus staat na de top 5 op de lijst, het CDA heeft nu twee raadsleden. Omdat hij nog geen 18 is kan Claus niet direct een raadszetel innemen, mocht hij gekozen worden. In dat geval moet het CDA negen maanden iemand anders op zijn stoel zetten, tot hij eind november 18 wordt. Of Ruben niet te jong is? "Misschien zou het beter zijn om nog vier jaar te wachten. Maar als ik gekozen wordt zeg ik geen nee."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee