Limburgse sopraan zingt voor president van Ghana

© De Limburger/Loraine Bodewes

Nana Akufo-Addo, de president van Ghana.

Nana Akufo-Addo, de president van Ghana.© AFP/Pius Utomi Ekpei

thumbnail:
thumbnail: Nana Akufo-Addo, de president van Ghana.

De Limburgse sopraan Janine Kitzen (39) heeft een bijzonder optreden te pakken. Ze is door de Ghanese president Nana Akufo-Addo uitgenodigd om maandagavond te komen zingen tijdens de prestigieuze awardshow in de hoofdstad Accra. De show wordt op de Ghanese televisie uitgezonden.

Monique Evers

Kitzen, die wel vaker in het buitenland optreedt, noemt deze show een unieke kans. "Het land is economisch erg in opkomst. Ook op cultureel niveau vinden uitwisselingen plaats. Ik mag er klassiek repertoire laten horen."

ExpatsDe uitnodiging is afkomstig van het ministerie van Handel en Industrie. De Ghana Expatriate Business Awards, die tijdens de show worden uitgereikt, gaan naar expats die een positieve bijdrage hebben geleverd aan de economische ontwikkeling van het land. Een paar dagen geleden brachten ook premier Rutte en de Franse president Macron een bezoek aan het West-Afrikaanse land.

Nana Akufo-Addo, de president van Ghana.

MusicalsDe uit Kerkrade afkomstige Kitzen heeft nationaal en internationaal furore gemaakt als opera- en musicalzangeres. In 1998 brak ze landelijk door toen ze het als winnaar uit de bus kwam bij het televisieprogramma Una Voce Particolare. Daarna speelde ze tal van belangrijke rollen in onder andere Andrew Lloyd Webbers The Phantom of the Opera bij Joop van den Ende Theaterproducties en Mozarts Don Giovanni. De laatste jaren wordt de in Maastricht wonende zangeres vaker gevraagd om onder andere in Italië concerten te verzorgen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee