Limburgse sopraan zingt voor president van Ghana

Print

Afbeelding: De Limburger/Loraine Bodewes

Kerkrade - De Limburgse sopraan Janine Kitzen (39) heeft een bijzonder optreden te pakken. Ze is door de Ghanese president Nana Akufo-Addo uitgenodigd om maandagavond te komen zingen tijdens de prestigieuze awardshow in de hoofdstad Accra. De show wordt op de Ghanese televisie uitgezonden.

Kitzen, die wel vaker in het buitenland optreedt, noemt deze show een unieke kans. "Het land is economisch erg in opkomst. Ook op cultureel niveau vinden uitwisselingen plaats. Ik mag er klassiek repertoire laten horen."

Expats
De uitnodiging is afkomstig van het ministerie van Handel en Industrie. De Ghana Expatriate Business Awards, die tijdens de show worden uitgereikt, gaan naar expats die een positieve bijdrage hebben geleverd aan de economische ontwikkeling van het land. Een paar dagen geleden brachten ook premier Rutte en de Franse president Macron een bezoek aan het West-Afrikaanse land.

Nana Akufo-Addo, de president van Ghana.

Musicals
De uit Kerkrade afkomstige Kitzen heeft nationaal en internationaal furore gemaakt als opera- en musicalzangeres. In 1998 brak ze landelijk door toen ze het als winnaar uit de bus kwam bij het televisieprogramma Una Voce Particolare. Daarna speelde ze tal van belangrijke rollen in onder andere Andrew Lloyd Webbers The Phantom of the Opera bij Joop van den Ende Theaterproducties en Mozarts Don Giovanni. De laatste jaren wordt de in Maastricht wonende zangeres vaker gevraagd om onder andere in Italië concerten te verzorgen. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu