Ook Hongaarse grand prix wordt ‘thuisfeestje’ voor Max Verstappen

Max Verstappen op het circuit in Hongarije.

Max Verstappen op het circuit in Hongarije.© AFP

Na Nederlandse feestjes op de Formule 1-circuits van Spa en Spielberg, wordt ook de GP van Hongarije komend jaar een oranje thuiswedstrijd voor Max Verstappen, met Bengaals vuurwerk en een Nederlandse dj op de tribune.

AD/Arjan Schouten

In het Oostenrijkse Spielberg zaten er dit jaar 5000 Max-fans op de Max Verstappen-tribune. Langs het heilige asfalt van Spa was het één grote oranje zee, net als in Barcelona. En in 2018 mag de coureur van Red Bull Racing ook een enthousiaste schare thuisfans op de Hungaroring gaan begroeten. Evenementenbureau sportstadion.nl komt bij de Hongaarse grand prix in het laatste weekend van juli met The Orange Experience.

VuurwerkEen volledig in het oranje ingepakte tribune met 2000 plaatsen, waar midden tussen de stoeltjes een Nederlandse dj zal draaien vanaf een speciaal platform en waar Bengaals vuurwerk voor extra sfeer zal zorgen. "Nooit eerder gebeurd bij een Formule 1-race. Tenminste, legaal dan", weet initiator Jeroen Huis in ’t Veld, die de officiële toestemming heeft van Liberty Meda en het Formule 1 management.

"We wilden een unieke tribune maken. In Abu Dhabi trad Pink op en vloog een Boeing over. Dat was iets teveel van het goede voor ons, maar Nederlanders houden wel van sfeer. En we zoeken altijd naar nieuwe manieren om die sfeer levende te houden. Dit moet een soort Koningsdag worden, maar dan op een circuit."

Laatste bochtVoor 149 euro kun je volgend jaar zomer een weekend lang genieten in het Nederlandse vak langs de Hungaroring. Huis in ’t Veld: "Onze tribune zit vlak naast de startopstelling, bij het uitkomen van de laatste bocht. Met een beetje mazzel start Max straks naast ons hek. Een rustige voorbereiding zit er dan niet in voor hem."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee