Ajax plukt linksbuiten Bandé weg bij KV Mechelen

© Belga

Ajax heeft de gewenste versterking binnen. De rechtsbenige linksbuiten Hassane Bandé heeft vandaag een vijfjarig contract in Amsterdam getekend.

ANP/AD/Daniël Dwarswaard

De 19-jarige aanvaller uit Burkino Faso komt komende zomer over van KV Mechelen.

Snel handelen"Ik ben blij dat hij nu getekend heeft, ook al komt hij pas na dit seizoen naar Amsterdam. Wij volgen Bandé al een tijdje en zijn daarin absoluut niet de enige. We moesten snel handelen, maar wij wilden ook ons huiswerk goed gedaan hebben. Dat is allemaal gelukt", reageerde directeur spelersbeleid Marc Overmars verheugd. "Hij is nog maar 19 jaar en een groot talent, dat bij Mechelen veel vanaf de flank speelt, maar hij is op alle aanvallende posities inzetbaar. Een doelgerichte speler met veel dreiging."

"Ik ben heel tevreden met de overstap die ik ga maken, want sportief gezien is het een stap vooruit", zegt de hoofdrolspeler zelf, die daarbij aangeeft eerst het seizoen bij Mechelen succesvol af te willen ronden. "Na de zomer richt ik mij op Ajax om mij daar verder te ontwikkelen en ook met Ajax succesvol te zijn", aldus Bandé.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

YounesBandé kan een concurrent of een opvolger van Amin Younes zijn, die een aflopend contract heeft in Amsterdam. Ondanks het feit dat Justin Kluivert zich de laatste weken laat zien op die positie heeft Ajax zich versterkt met de in Ouagadougou geboren flankaanvaller.

RicharlisonAfgelopen zomer wilde Ajax in de persoon van Richarlison al een concurrent voor Younes aantrekken. De Amsterdammers treuzelden echter te lang, waardoor hij naar Watford vertrok. Daar maakt hij dit seizoen indruk. Met Bandé wilde Ajax geen risico lopen en daarom presenteerde de club hem na de medische keuring vandaag al.

Bandé speelt sinds dit seizoen bij Mechelen, waar hij een uitstekende indruk achterlaat. Hij scoorde al acht keer in zeventien competitieduels in België en verzorgde één assist. Bandé kwam ook al uit voor het nationale elftal van Burkino Faso.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee