Bovens: geen druk uitgeoefend op Winants

© De Limburger/Peter Schols

Gouverneur Theo Bovens betreurt het besluit van burgemeester Winants om op te stappen, maar heeft begrip voor die beslissing.

Redactie

Hij zegt geen druk te hebben uitgeoefend op Winants. Volgens hem zijn sinds het verschijnen van het integriteitsonderzoek naar de omstreden wethouder Jo Palmen alle scenario's doorgesproken. Vanaf dat moment is ook gesproken met Gerd Leers om het stokje over te nemen.

Trap naHet opstappen van Winants is voor de coalitie in Brunssum geen reden om de benoeming van Palmen in heroverweging te nemen.

Lees ook: Winants weg als burgemeester Brunssum, Gerd Leers vervanger

De burgemeester had wat de coalitiepartijen betreft niet weggehoeven, laat Rob Dautzenberg van Lijst Borger weten. Volgens hem voelt het een beetje als een trap na. Hij zegt wel blij te zijn met de mededeling van gedeputeerde Ger Koopmans dat Brunssum niet betrokken zal worden bij de herindeling van Landgraaf en Heerlen.

Lees ook: Crisis in Brunssum: ‘We zijn de schlemiel van Nederland’

VerrassingOppositieleider Servie Broers (PvdA) zegt dat het vertrek van Winants als een verrassing komt. Hij spreekt van een duidelijk signaal. "Er is wel degelijk een probleem in Brunssum. De coalitie moet daar zeker iets aan gaan doen."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee