Dit is de irritantste televisiereclame van het jaar

Print
Dit is de irritantste televisiereclame van het jaar

Afbeelding: AH

De meest irritante reclame van dit jaar is de 'Buik-billen-bonus'-spot van Albert Heijn.

Dat vindt een nipte meerderheid van de mensen die hun stem uitbrachten voor de Loden Leeuw. Dat is bekendgemaakt in het consumentenprogramma Radar (AVROTROS).

Sportman
Albert Heijn vond dat aanval de beste verdediging is en liet in de aanloop naar de bekendmaking de personal trainer uit het spotje het publiek oproepen om toch vooral op hém te stemmen. "Ik ben een sportman, ik wil natuurlijk wel winnen", zei hij bij het in ontvangst nemen van het beeldje.

Becam en Gamma
De andere twee genomineerden waren de 'Hij, zij en zij'-reclame van Becam en 'Het 250 stappenplan van een bemoeizuchtige schoonvader' (Gamma). In totaal 60.000 mensen brachten hun stem uit. Vorig jaar won een Tele2-reclame met 'de ouderen van tegenwoordig' als thema.

Ali B. 
Drie kandidaten waren dit jaar genomineerd als irritantste BN'er in een spotje: Paul Haenen (Pricewise), Ali B. (Yarden) en Winston Gerschtanowitz (Robijn). Ali B. viel de twijfelachtige eer te beurt.

'Stank hoeft niet te stinken' van Geberit kreeg begin deze maand al de Loden Radioleeuw voor het meest ergerlijke radiospotje van het jaar.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu