Fortuna knokt zich terug en pakt belangrijke zege bij Jong PSV

Nikolai Laursen van PSV (L) in duel met Fortuna-speler Dries Saddiki.

Nikolai Laursen van PSV (L) in duel met Fortuna-speler Dries Saddiki.© Orangepictures

Fortuna Sittard heeft de tweede plaats in de Jupiler League weer terug. De ploeg van Sunday Oliseh knokte zich maandagavond op bezoek bij Jong PSV knap naar een 2-3 overwinning.

Ron Langenveld

Bij rust stonden de Sittardenaren nog met 2-0 achter.

MogelijkhedenHet mocht dan ook een klein wonder heten dat Fortuna nog een zege uit het vuur wist te slepen. De ploeg miste de ene na de andere kans in Eindhoven. Al in het eerste halfuur verzuimde de ploeg van Sunday Oliseh een verdiende voorsprong te pakken. De Sittardenaren maakten het spel en drongen Jong PSV terug op de eigen helft. Djibril Dianessy kreeg het eerste kwartier twee riante mogelijkheden, maar miste jammerlijk. Een paar minuten later mocht Jorrit Smeets het van ver proberen, maar ook die schoot naast.

Kluts kwijtBij Jong PSV stond het vizier wél op scherp. De eerste kans van de Eindhovenaren ging nog mis, maar de tweede keer was het raak. Na een half uur spelen verscheen vanuit het niets Donyell Malen voor de keeper: 1-0. Fortuna was daarna even de kluts kwijt en nauwelijks tien minuten later kon Jong PSV opnieuw makkelijk naar voren lopen. Dit keer was het Sam Lammers die de bal langs Miguel Santos werkte: 2-0.

AskovskiIn het tweede bedrijf leek Fortuna verder te gaan waar het in de eerste helft was opgehouden: na enkele minuten kopte Finn Stokkers op de lat. Maar na een uur spelen was het dan toch raak. Stefan Askovski dartelde in zijn eentje door de verdediging van Jong PSV en nam de aansluitingstreffer voor zijn rekening: 2-1.

StrafschopMeer leek er niet in te zitten, tot Lisandro Semedo vijf minuten voor tijd de bal op de stip mocht leggen en raak schoot: 2-2. Slechts een minuut later was het opnieuw Stefan Askovski die de aanwezige Fortuna-fans in vuur en vlam zette en met een derde doelpunt voor de Sittardenaren de overwinning veilig stelde.

Tweede plekDankzij de overwinning staat Fortuna weer op de tweede plek in de Jupiler League. De ploeg heeft nu 32 punten, vier minder dan koploper NEC. Nummer drie Jong Ajax heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo.

Ook in de tweede periode staat Fortuna nu op de tweede plek. De club heeft net als lijstaanvoerder NEC 12 punten, maar staat op doelsaldo onder de Nijmegenaren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee