Meeste mensen appen in het verkeer, ondanks het gevaar

© iStock

Driekwart van de Nederlanders vindt het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer gevaarlijk, maar dat weerhoudt de meesten er niet van onderweg te appen of te bellen.

ANP

62 procent van de mensen zegt dat wel eens te doen, gewoon omdat het handig is, of om bereikbaar te zijn in noodgevallen, meldt de NOS.VakerOpvallend is dat automobilisten vaker met hun telefoon bezig zijn dan fietsers en snorfietsers. Dat blijkt uit onderzoek van het SWOV, het Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid, onder 4000 weggebruikers.Jongeren kijken onderweg op de fiets ook veel op hun smartphone. Maar liefst 71 procent van de kinderen van 12 tot en met 17 jaar doet dat regelmatig. Dat doen ze "uit gewoonte". Ze zijn vooral bezig met appen, muziek luisteren en de weg zoeken.BijrijdersHet overgrote deel van de mensen (86 procent) voelt zich onveilig als ze naast iemand zitten die een bericht verstuurt tijdens het autorijden. Tachtig procent van de bijrijders zegt er iets van.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee