Vrouw achter hennepplantage in vrachtwagen bijt van zich af

© Nederweert24

© Nederweert24

thumbnail:
thumbnail:

De politie heeft dinsdag in Beringe hennepplantages gevonden in een oplegger en in de laadruimte van een vrachtwagen.

Redactie

De vrachtwagen en de oplegger stonden in een loods aan het Schuurkenspad.

WaterlekDe illegale praktijken kwamen aan het licht toen de verhuurder van de loods samen met zijn huurster een kijkje gingen nemen omdat er water lekte vanuit de loods. De vrouw, een 40-jarige Helmondse, kwam samen met een onbekende man bij de loods opdagen en wilde aanvankelijk niet dat de huurder naar binnen ging om te kijken waar het water vandaan kwam.

Toen die dat uiteindelijk wel deed, bleek waarom. In de loods stond een grote watertank die overliep. Daarnaast stonden een vrachtauto en een aparte oplegger met daarin in werking zijnde hennepplantages.

Beet in handDe verhuurder zei dat hij de politie zou bellen waarop de huurster en haar begeleider op de vlucht sloegen. Toen de man dat probeerde te verhinderen beet de vrouw hem in zijn hand. Toch lukte het hem om haar vast te houden tot de politie kwam.

De metgezel van de vrouw kon ondanks een burgernetmelding ontkomen aan de politie en wordt nog steeds gezocht. De vrouw zit vast voor nader onderzoek. De vrachtauto's zijn in beslag genomen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee