Marktplaats vol met ongewenste sintcadeau's

© ANP

Marktplaats staat vol met sinterklaaspresentjes die niet in de smaak zijn gevallen. Vooral navigatiesystemen, auto-opladers voor smartphones, ondergoed en lingerie stonden een dag later al op de website.

ANP

Volgens de advertentieportal wilden we, net als vorig jaar, af van onze mutsen, sjaals en handschoenen. Het aanbod van Nederlandstalige cd's en reisgidsen steeg dit jaar opvallend veel. Bij cd's steeg het aantal advertenties 28 procent. De Sint vergiste zich vooral in smartlappen en Nederlandstalige popmuziek. Het aanbod van reisgidsen op marktplaats nam met 19 procent toe.

Bij online webshop Bol.com valt de stroom aan retourzendingen mee. "Het is nu nog te vroeg om er iets over te zeggen, maar we zien dat het percentage retourzendingen niet hoger ligt rond de feestdagen dan op andere dagen'', aldus een woordvoerster.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee