'Zeilsnijders' slaan toe op parkeerplaats A2

© iStock

De politie heeft dinsdag bij de afrit Nederweert op de A2 twee mannen en een vrouw opgepakt voor 'zeilsnijden'.

Redactie

De drie hebben volgens de politie bij zeker zestien vrachtwagens gaten in de dekzeilen gesneden om te kijken welke lading ze vervoerden. Als die interessant genoeg was zouden ze hem vervolgens kunnen stelen.

VluchtenDe politie kwam de drie dinsdagnacht op het spoor na een melding van een vrachtwagenchauffeur die zag dat ze zich verdacht ophielden tussen de trucks op parkeerplaats Meiberg bij Nederweert. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen ze twee mensen over een hek klimmen en vluchten in een auto.

StanleymesDe auto kon later door collega's bij de afrit van de A2 worden tegengehouden. Naast een 34-jarige Eindhovenaar, een 33-jarige Helmondse en een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats trof de politie in de auto ook een stanleymes aan. De kleren en de schoenen van het trio waren doorweekt en zaten onder de modder.

Niets gestolenOp de parkeerplaats bleek ondertussen dat er bij zestien vrachtwagens dekzeilen waren opengesneden. Er bleek niets te zijn gestolen.

De politie onderzoekt de zaak nog verder.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee