Hefdeur sluis Limmel bezweek als gevolg van overdruk

© Twitter/Patrick Spronken

Overdruk in de installatie was er de oorzaak van dat deze zomer de hefdeur van de Keersluis Limmel spontaan begon te zakken.

Redactie

Dat blijkt uit onderzoek door TNO. Door dat mankement konden er een aantal dagen geen schepen over het Julianakanaal varen. Bij reparatiewerkzaamheden kwam later een 52-jarige man uit Oudenbosch om het leven toen hij in het kanaal viel.

VerstevigdDoor de overdruk bezweek een onderdeel, met als gevolg dat de deur scheef kwam te hangen, blijkt uit het onderzoek. Dat onderdeel is verstevigd en daarnaast is er een vergrendelsysteem aangebracht waardoor de hefdeur niet meer uit zichzelf kan zakken, laat Rijkswaterstaat weten.

CilindersBij het incident op 7 juli raakten twee hydraulische cilinders die voor de aandrijving van de hefdeur zorgen onherstelbaar beschadigd. Deze cilinders met een lengte van ongeveer 15 meter en een diameter van ongeveer 60 centimeter worden daarom donderdag en vrijdag vervangen.

De vernieuwing van de sluis was al sinds 2014 aan de gang. De verwachting is dat de compleet vernieuwde sluis in het voorjaar van 2018 wordt opgeleverd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee