Hefdeur sluis Limmel bezweek als gevolg van overdruk

Print
Hefdeur sluis Limmel bezweek als gevolg van overdruk

Afbeelding: Twitter/Patrick Spronken

Overdruk in de installatie was er de oorzaak van dat deze zomer de hefdeur van de Keersluis Limmel spontaan begon te zakken.

Dat blijkt uit onderzoek door TNO. Door dat mankement konden er een aantal dagen geen schepen over het Julianakanaal varen. Bij reparatiewerkzaamheden kwam later een 52-jarige man uit Oudenbosch om het leven toen hij in het kanaal viel.

 

Verstevigd
Door de overdruk bezweek een onderdeel, met als gevolg dat de deur scheef kwam te hangen, blijkt uit het onderzoek. Dat onderdeel is verstevigd en daarnaast is er een vergrendelsysteem aangebracht waardoor de hefdeur niet meer uit zichzelf kan zakken, laat Rijkswaterstaat weten.

Cilinders
Bij het incident op 7 juli raakten twee hydraulische cilinders die voor de aandrijving van de hefdeur zorgen onherstelbaar beschadigd. Deze cilinders met een lengte van ongeveer 15 meter en een diameter van ongeveer 60 centimeter worden daarom donderdag en vrijdag vervangen.

De vernieuwing van de sluis was al sinds 2014 aan de gang. De verwachting is dat de compleet vernieuwde sluis in het voorjaar van 2018 wordt opgeleverd.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje