Verlies en lagere omzet voor Hudson's Bay

De gevel van Hudson's Bay in Maastricht.

De gevel van Hudson's Bay in Maastricht.© De Limburger/Peter Schols

Warenhuisconcern Hudson's Bay heeft in het derde kwartaal verlies geleden op een lagere omzet. De opbrengsten gingen met ruim 4 procent omlaag naar 3,2 miljard Canadese dollar (2,1 miljard euro), ondanks de opening van tien nieuwe warenhuizen in Nederland.

ANP

Hudson's Bay kampt al langer met dalende verkopen, mede door felle concurrentie van webwinkels. Zelf probeert het ook online terrein te winnen. Maar de extra omzet die dat afgelopen kwartaal opleverde, woog lang niet op tegen de hoge kosten die het bedrijf moest maken voor reorganisaties. Daardoor verdwijnen 2000 banen in Noord-Amerika.

InvesteringenOok investeringen, onder meer in de Nederlandse markt waar Hudson's Bay eerder dit jaar zijn debuut maakte, drukten de resultaten. Het bedrijf boekte een nettoverlies van 243 miljoen Canadese dollar, bijna twee keer zoveel als een jaar eerder.

Hudson's Bay heeft sinds dit najaar ook een vestiging in Maastricht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee