Bekijk hier de metamorfose van het stationsplein in Maastricht

© De Limburger

Nog even en dan is het nieuwe stationsgebied in Maastricht helemaal klaar.

Redactie

De entree van de provinciehoofdstad ging de afgelopen tijd flink op de schop.

Gapend gatVanwege de bouw van een ondergrondse fietsenstalling was het lang één grote puinhoop voor het centraal station. Wie met de trein aankwam in Maastricht werd geconfronteerd met een gapend gat voor de uitgang. Tegelijk met de fietsenstalling werd ook de Parallelweg, die voor het station langs loopt, flink onder handen genomen. Zo werd bijvoorbeeld afgerekend met het oude bussstation, voor veel Maastrichtenaren een doorn in het oog.

Op onderstaande foto's is te zien hoe het stationsgebied de afgelopen jaren veranderd is. Schuif met de balk van links naar rechts en vergelijk zelf hoe het was en hoe het nu is.

FietsenstallingDe nieuwe ondergrondse fietsenstalling bij station Maastricht is al klaar. De kelder gaat per 1 januari open en biedt plaats aan 3000 fietsen. Ongeduldig? Onderstaande foto's bieden alvast een inkijkje:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee