Mark Meijer niet verkiesbaar voor 'ouderwets' CDA Kerkrade

© De Limburger

Het Kerkraadse CDA-raadslid Mark Meijer zal niet deelnemen aan de verkiezingen. Vier jaar geleden was hij nog lijsttrekker.

Ruben van Erp

De keuze komt onverwachts. Meijer werd in de Kerkraadse wandelgangen regelmatig genoemd als potentiële kandidaat voor een wethouderspost.Ouderwets“Als jong ondernemend persoon voel ik mij geremd bij het huidige CDA Kerkrade”, zegt Meijer. Het afzwaaiend raadslid keerde dit jaar terug in de raad nadat hij in 2016 zijn zetel inleverde toen hij in opspraak raakte door een diefstal op Pinkpop. Ook vindt hij dat de nieuwe generatie geen ruimte krijgt van de huidige voorzitter en fractievoorzitter. “Het ouderwets denken speelt nog steeds een te grote rol en een kleine familiaire groep bepaalt op dit moment de keuzes van de partij.” ErvaringPartijvoorzitter Jo Plum vindt het jammer dat Meijer niet meedoet.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee