Speciaal Limburgs politieteam voor verkeersdrama’s krijgt navolging

© Archief De Limburger

Het ‘Team Tactische Ondersteuning Ongevallen’ van de politie Limburg heeft navolging gekregen in meerdere eenheden in Nederland.

Marco van Kampen

Dat zegt scheidend politiechef Gery Veldhuis. De eenheid Limburg was de eerste die beschikte over een eigen verkeersteam, een groep specialisten die wordt ingezet bij ernstige en complexe ongevallen op de weg. Denk daarbij aan dodelijke ongelukken, ongevallen met een grote maatschappelijke impact en incidenten met spookrijders.

Ongeval MeijelDe aanleiding voor de oprichting van dit team was de zaak rond de Poolse automobilist die een peuter en haar grootouders doodreed in Meijel. Dat ongeluk gebeurde in 2013 en deed nogal wat stof opwaaien.

Het onderzoek dat na het fatale ongeval in Meijel plaatsvond, is achteraf gezien niet optimaal verlopen. De organisatie rondom het onderzoek was dermate versnipperd dat een aantal dingen niet is gegaan zoals het behoorde te gaan. Met de komst van het Team Tactische Ondersteuning Ongevallen moet dit worden voorkomen. De organisatie blijft in één hand en er kan efficiënter gewerkt worden.

GetraindDe getrainde agenten houden zich bezig met onder meer het horen van getuigen, het opsporen van bewijs en de nazorg bij slachtoffers en nabestaanden. Het huidige Limburgse team bestaat uit zes personen. Veldhuis, die per 1 januari aan de slag gaat als politiechef van de eenheid Noord-Nederland, is zeer tevreden met de resultaten tot dusverre. Volgens hem komen de verrichtingen van het verkeersteam de kwaliteit alsmede de snelheid van de onderzoeken ten goede.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee