Nieuwe opleiding voor de hightechsector

Maastricht School of Management.

Maastricht School of Management.© FOCUSS 22

De Maastricht School of Management, HighTechXL en de High Tech Campus in Eindhoven starten in 2018 een nieuwe MBA-opleiding die gericht is op de hightechsector.

Monique Evers

De opleiding springt in op de groeiende behoefte aan leiders die technologie en innovaties met elkaar kunnen verbinden. Het curriculum is niet alleen afgestemd op de grote uitdagingen in de hightechsector maar ook op het ontwikkelen van ondernemersmentaliteit.

Grote bedrijvenDat heeft HighTechXL, dat vooral startups ondersteunt, woensdag bekend gemaakt. Op de website E52 zegt oprichter Guus Frericks: "Wij hebben een wereldwijd netwerk van hightech-bedrijven, ondernemers en investeerders. En we worden gesteund door grote bedrijven als Philips, ASML, ABN AMRO en EY." Studenten leren straks dan ook om echte businessplannen te schrijven voor echte bedrijven waar ze zelf onderdeel van uitmaken.

De nieuwe opleiding komt in het nieuwe gebouw van HighTechXL, in de buurt van de A2, in Eindhoven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee