Wat te doen met verspeelde ontgroeningssubsidie?

© Archief De Limburger

Wat moet er gebeuren met het geld dat de Maastrichtse studentenvereniging Tragos heeft verspeeld omdat ze zich niet aan de ontgroeningsgedragscode heeft gehouden? Daarover buigt de universiteitsraad van de Universiteit Maastricht zich binnenkort.

Monique Evers

De vraag is nu aan wie die 8.000 euro worden gegeven, meldt universiteitskrant Observant.Vier optiesRector Rianne Letschert heeft vier voorstellen gedaan aan de universiteitsraad. Optie één is het geld doorsluizen naar het Profileringsfonds. Daaruit worden bestuursmaanden en bijzondere activiteiten van studenten betaald. Tweede voorstel is om het geld te geven aan de topsporters. Derde mogelijkheid is om die subsidie te schenken aan The Inn-Between, het studentenpastoraat dat in geldnood zit sinds Zuyd Hogeschool zich heeft teruggetrokken. Laatste voorstel is om het geld te besteden aan studenten die uitblinken in kunst of een culturele activiteit.Rector Letschert heeft in elk geval gezegd dat er 'geen belemmeringen gelden' en dat ze ' gaat volgen wat de universiteitsraad beslist'.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee