Actie vanuit Schimmert tegen fusie op laag pitje

Print
 Actie vanuit Schimmert tegen fusie op laag pitje

Afbeelding: Beekdaelen.nl

Schimmert - Het verzet in Schimmert (gemeente Nuth) tegen het opgaan in de fusiegemeente Beekdaelen staat op een laag pitje.

Nuth, Schinnen en Onderbanken vormen per 1 januari 2019 de nieuwe gemeente. De actiegroep in Schimmert ziet liever aansluiting bij een andere gemeente. Schimmert voelt zich van oudsher meer verbonden met het Heuvelland. Maar de actiegroep is er nog niet toe gekomen om Tweede Kamerleden in Den Haag over het protest te benaderen. 

Kartrekker
Afgelopen augustus had de groep aangekondigd direct na de kabinetsformatie contact te zoeken met de politiek in Den Haag. Dat is onder meer nog niet gebeurd omdat kartrekker Frans Crombag door persoonlijke omstandigheden niet meer bij het protest betrokken is, zo geeft hij aan. 

Mail of brief
Volgens woordvoerder Ger Derks van de actiegroep is het nog wel de bedoeling om een mail of een brief naar de Kamer te sturen, maar hij kon gisteren niet zeggen wanneer dat gaat gebeuren. Tot en met 22 december kunnen mensen bij de vaste Kamercommissie commentaar geven op het wetsvoorstel inzake de fusie. Het benaderen van Kamerleden is volgens Derks de laatste stap die de actiegroep nog zet.