Video: Max Verstappen bood Ricciardo biertje aan na botsing in Hongarije

Print
Video: Max Verstappen bood Ricciardo biertje aan na botsing in Hongarije

Afbeelding: ANP

Max Verstappen die Daniel Ricciardo een biertje aanbood nadat hij de Australiër uit de wedstrijd had geknald in Hongarije . Voor Ricciardo was dit het meest gênante moment van 2017. "Alsof het daar allemaal mee was opgelost!"

Ricciardo kan er nu wel om lachen en inmiddels zijn de twee teamgenoten van Red Bull ook weer dikke maatjes. Maar dat was wel even anders tijdens de Grand Prix van Hongarije. 

'Raak me niet aan'
In de eerste ronde botste Verstappen tegen Ricciardo aan waardoor de Australiër niet verder kon. Laatstgenoemde was witheet. "Ik weet nog dat stewards me uit de auto haalden. Ik had zoiets van: 'raak me niet aan!' Ik wilde eigenlijk langs de baan blijven staan en Max opwachten tot hij weer voorbij kwam. Het liefst had ik mijn helm naar hem toe gegooid."

Nadat Verstappen als vijfde over de finish kwam in een moeizame race, zocht hij na alle verplichtingen zijn teamgenoot op. Wat er toen gebeurde was volgens Ricciardo tamelijk gênant. "Hij kwam aanlopen, zei sorry en bood me een biertje aan. Het feit dat hij me dat biertje aanbood nadat hij me uit de wedstrijd had gereden, was heel ongemakkelijk. Na de meeting hebben we het uiteindelijk uitgepraat."

Vreemde eigenschap
Ricciardo werd in het interview tijdens de alternatieve F1 Awards-uitreiking ook nog gevraagd naar de vreemdste eigenschap van Verstappen. "In het algemeen is Max een beetje raar. Maar tijdens meetings voor de race waar we met het team de strategie bespreken, ligt hij vaak met zijn hoofd op tafel. Alsof hij is uitgeschakeld ofzo", besluit de grappenmaker lachend.