Ajax plukt talent Perr Schuurs weg bij Fortuna

Print
Ajax heeft Fortuna-talent Perr Schuurs binnengehaald.

Dat meldt de Amsterdamse club op haar website. 

Huurbasis
De 18-jarige verdediger maakt het seizoen nog wel op huurbasis af in Sittard, maar verkast daarna naar Ajax. Schuurs heeft een contract getekend van 4,5 jaar in Amsterdam. De verdediger verlengde onlangs nog zijn contract bij Fortuna. Welk bedrag Ajax op tafel legt voor de voetballer uit Nieuwstadt is niet bekend gemaakt.

Perr Schuurs gaat per 1 januari 2018 naar Ajax. Hij tekent tot medio 2022 in Amsterdam en wordt tot het einde van bet seizoen verhuurd aan Fortuna Sittard.


Schuurs tekent vol trots een contract bij recordkampioen Ajax

PSV
Volgens het Eindhovens Dagblad had ook PSV interesse in Schuurs, maar had de Fortuna-aanvoerder meer oren naar een avontuur bij de recordkampioen in Amsterdam. “Het is een droom om bij een topclub als Ajax te mogen spelen", zegt Schuurs trots. "Er waren meerdere clubs geïnteresseerd en ik heb ook met andere clubs gesproken, maar mijn gevoel bij Ajax was meteen heel goed. Dat vind ik belangrijk.”

Mooie woorden
Ook Marc Overmars, directeur spelersbeleid bij Ajax, had mooie woorden over voor de jonge verdediger uit Nieuwstadt: “Perr komt uit een topsportfamilie. Hij weet wat er van hem gevraagd wordt om topsport te bedrijven en om de top te kunnen halen. Dat hij op deze jonge leeftijd al aanvoerder is bij Fortuna Sittard, zegt ook iets over zijn persoonlijkheid. Wij zijn blij dat we dit grote Nederlandse talent hebben kunnen contracteren.”

Schuurs speelde al 38 wedstrijden in het shirt van Fortuna. Daarin maakte hij vijf doelpunten. Het is voorlopig nog onduidelijk of Schuurs aansluit bij Jong Ajax, of dat hij volgend jaar meteen aanhaakt bij de selectie van het eerste.