24 maanden cel voor diefstal 77 gsm’s op Pukkelpop

Print
24 maanden cel voor diefstal 77 gsm’s op Pukkelpop

Afbeelding: Archieffoto HBVL

Een 39-jarige Colombiaan is donderdag in de rechtbank van Hasselt veroordeeld tot 24 maanden cel voor de diefstal van 77 mobiele telefoons dit jaar op Pukkelpop.

Daarnaast kreeg hij een boete van 800 euro. De man zit momenteel vast.

Colombiaanse 
In de nacht van 18 op 19 augustus wist de politie de dief in de kraag te vatten met de hulp van drie festivalbezoekers. Twee van die drie jongeren waren slachtoffer van de diefstal. Ze waren de man die in het gezelschap van een vrouw was tegen het lijf gelopen op het festivalterrein en raakten met ze aan de praat. "De vrouw was ook een Colombiaanse. Toevallig heb ik haar op Pukkelpop ontmoet. Ongewild heb ik meegeholpen aan de diefstal", aldus een van de slachtoffers.

De verdachten hielden de jongeren op en voor ze er erg in hadden, waren hun smartphones verdwenen. De gedupeerden begonnen daarop het koppel te zoeken en vonden na drie kwartier de vrouw. De jongens probeerden haar vast te pakken, maar de vrouw kon zich losrukken. Laten die avond wisten de jongeren de verdachte op de Kempische Steenweg tegen te houden met 77 telefoons in een rugzak. De politie deed de rest.

De verdachte verklaarde dat hij vanuit Colombia naar Spanje gereisd was. Vervolgens had hij een hotelkamer voor een nacht in Brussel geboekt. "Als afsluiter van mijn trip wou ik Pukkelpop bijwonen waarover ik zoveel gehoord had". Op de vraag van de rechter voor welke groepen hij naar Kiewit kwam, bleef de man het antwoord schuldig. "U heeft het festival voor vele bezoekers verpest,” aldus de aanklager.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen