Waterschap Limburg in hoger beroep tegen pyrazooluitspraak

Print
Waterschap Limburg in hoger beroep tegen pyrazooluitspraak

Afbeelding: iStock

Geleen - Een versoepeling van de normering voor het lozen van de stof pyrazool in de Maas betekent een mogelijk gevaar voor de Limburgse drinkwatervoorziening. Het Waterschap gaat daarom in beroep tegen een uitspraak van de rechter in deze zaak.

De rechter bepaalde afgelopen oktober dat de norm die het waterschap had opgelegd aan Sitech te streng was. Sitech is verantwoordelijk voor het beheer van de waterzuiveringsinstallatie op Chemelot, en dus uiteindelijk ook voor de lozing in de Maas van water dat afkomstig is uit een van de fabrieken. Volgens de rechter was de norm zo streng, dat die ten koste ging van het rendement van de zuiveringsinstallatie. 

Lees ookRechter: nieuwe norm voor giftig pyrazool in Maaswater is te streng

Menselijke fout
Het waterschap is het daar niet mee eens. "Sitech heeft immers meer dan een jaar lang bewezen dat ze wel binnen de strengere normering kunnen blijven en dat hun bedrijfsprocessen hier ook voldoende voor zijn ingericht. De enige overschrijding van de normering die heeft plaatsgevonden, kwam door een menselijke fout", zegt dijkgraaf Patrick van der Broeck.

Volgens het waterschap is de norm op evenwichtige en weloverwogen wijze vastgesteld en is er rekening gehouden met alle belangen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen