Wapens en drugs gevonden bij invallen Satudarah-panden

Print
Wapens en drugs gevonden bij invallen Satudarah-panden

Afbeelding: Etienne Zegers

Geleen - Bij de grote politie-actie tegen motorclub Satudarah zijn meerdere wapens, drugs, motoren en geld in beslag genomen. Zeven personen zijn aangehouden.

De politie viel woensdagavond omstreeks tien uur op zes plekken in Geleen en Kerkrade tegelijk binnen. Bij de actie waren zeker 200 agenten betrokken.

Afpersing en bedreiging
In een Moluks gemeenschapshuis aan de Borrekuilstraat in Geleen trof de politie een wapen aan, waarvan nog wordt onderzocht of het echt is. Vier personen werden aangehouden: drie mannen van 33, 36 en 41 jaar uit Geleen en een 43-jarige Kerkradenaar. In de buurt van het pand, waarvan de politie denkt dat er Satudarah-clubavonden werden gehouden, is nog een verdachte van 35 opgepakt. Het vijftal wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij afpersing, bedreiging en witwassen.

Nadat het gemeenschapshuis was doorzocht, zijn nog eens twee mensen opgepakt: een van hen kon zich niet legitimeren, de ander had een partij illegaal vuurwerk in zijn auto liggen. Beide mannen zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Geladen wapens
Naast het pand aan de Borrekuilstraat werden nog vijf woningen doorzocht: vier in Geleen en één in Kerkrade. Daarbij werden twee geladen wapens, munitie, een boksbeugel en een taser gevonden. Ook namen agenten aanzienlijke sommen cash geld, verdovende middelen, zes motoren en gegevensdragers in beslag.

De politieactie ging woensdagavond omstreeks tien uur van start en duurde tot vier uur 's nachts.