MVV mist topscorer Okita tegen FC Dordrecht

Print
MVV mist topscorer Okita tegen FC Dordrecht

Jonathan Okita. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Jonathan Okita ontbreekt vrijdagavond bij MVV in het duel tegen FC Dordrecht.

De topscorer van de Maastrichtenaren (7 treffers) liep in het laatste duel tegen Jong Ajax een knieblessure op en is niet fit genoeg om aan te treden. Ook heeft trainer Ron Elsen nog een vraagteken staan achter Shermar en Shermaine Martina. Beiden kampen al langere tijd met blessures.

Concurrent
FC Dordrecht is een rechtstreekse concurrent van MVV. De teams hebben evenveel punten; de Maastrichtenaren hebben wel een veel beter doelsaldo. Beide clubs hebben bovendien wat recht te zetten. Dordrecht verloor vorige week met 6-0 van NEC, MVV moest toen een 0-4 nederlaag tegen Jong Ajax slikken.

Inzet
Die wedstrijd is bij MVV uiteraard nog geanalyseerd in Maastricht. Ron Elsen: "Niemand kan zeggen dat onze spelers geen inzet hebben getoond. We hebben meer kilometers afgelegd dan Jong Ajax. Alleen waren die kilometers niet effectief. Het was kwalitatief niet goed. Ik ben Maastrichtenaar, ik weet hoeveel pijn deze nederlaag doet."

Wegspoelen
In Dordrecht krijgt MVV een kans om die nederlaag weg te spoelen. Elsen: "Vorig seizoen zaten ze onderin de eerste divisie, dit seizoen zijn ze een stuk stabieler."