Peelboerderij Ospel van glazen dak voorzien

Print
Peelboerderij Ospel van glazen dak voorzien

Afbeelding: Jeroen Kuit

Ospel - De Peelboerderij bij bezoekerscentrum De Pelen van Staatsbosbeheer in Ospel heeft donderdag een glazen dak gekregen.

Het dak is nu volgens Martin Koldenhof van architectenbureau Heer & Meester uit Buggenum wind- en waterdicht en die operatie verliep voorspoedig.

Hemel
Vrijdag wordt ook de steiger weggehaald waardoor de balkenconstructie van het dak van binnenuit goed te zien wordt. Bovendien kijken bezoekers van de Peelboerderij straks in het gebouw de hemel in. De verlichting zal zodanig worden aangebracht dat in het donker de sterrenhemel goed te zien is.

Extra inkomsten
Begin januari wordt de verbouwde Peelboerderij (het oude bezoekerscentrum van natuurgebied De Groote Peel) opgeleverd en kan toekomstig cateraar Coen van der Zanden van de Dorpsherberg de zaak inrichten. De Peelboerderij krijgt een commerciële rol en moet extra inkomsten voor Staatsbosbeheer genereren, sinds 2011 is de subsidiekraan voor het buitencentrum dichtgedraaid.

Aangezien het horecadeel in het bezoekerscentrum al aan een exploitant is verhuurd en het winkeltje te weinig oplevert, wordt de Peelboerderij vanaf begin volgend jaar gebruikt voor huwelijksvoltrekkingen, bijeenkomsten en vergaderingen.