Verkeer opgelet: gladheid verwacht door winterse neerslag

Print
Verkeer opgelet: gladheid verwacht door winterse neerslag

Foto ter illustratie Afbeelding: ANP

Weggebruikers krijgen vrijdag in het hele land last van winterse neerslag. Het KNMI verwacht pittige buien, onweer, hagel en natte sneeuw. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om vrijdagochtend- en in de avondspits alert te zijn in verband met gladheid.

Ook op zaterdag en zondag moeten weggebruikers rekening houden met winterse neerslag. Rijkswaterstaat is naar eigen zeggen alert en treft 'waar nodig maatregelen om de gladheid te bestrijden'.

Sneeuw
De meteorologen van Weerplaza lieten eerder al weten dat er dit weekend in Limburg en andere delen van het land een wit landschap ontstaat. In enkele regio’s is er zelfs kans op een pak sneeuw van vijf centimeter. "Sneeuwpret dus voor iedereen die van sneeuw houdt, maar ook enige overlast voor hen die moeten reizen", stelt weerman Michiel Severin.

Lees ook: Limburg kan rekenen op wit weekend

Voorbereiding
Rijkswaterstaat adviseert automobilisten om de komende dagen maatregelen te treffen en de weersverwachting en verkeersinformatie goed in de gaten te houden. Ook moeten automobilisten hun rijstijl aanpassen aan het weer. Dat wil zeggen dat ze wat Rijkswaterstaat betreft hun snelheid moeten matigen, voorzichtig dienen te rijden, niet onnodig van rijstrook te wisselen en voldoende afstand te houden.