Dennebomen en tipitenten: Holy Moly! Heerlen van start

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Op het Pancratiusplein is donderdagavond het nieuwe Heerlense winterevenement Holy Moly! begonnen. Tussen tijdelijke dennenbomen staan tipitenten en brandt een kampvuur.

Een maand lang is er dagelijks iets te doen en worden er gratis toegankelijke optredens gegeven in ‘Winterpark Urbana.’ Voormalig nachtburgemeester Lex Nelissen heeft het tentenprogramma samengesteld: van popbands en exotische luistermuziek tot de harmonie van Heksenberg.

Container City
Maar Holy Moly! is meer dan Winterpark Urbana. Maandag begint de bouw van ‘Container City’ op de Bongerd. In een ‘compound’ van 37 containers worden grotere gratis toegankelijke optredens gegeven en doe-activiteiten georganiseerd. Laatste toevoeging: boogschieten. Ook Martin Hurkens is van de partij.  In de weekenden wordt het foodtruckfestival Wheels ’n Bites gehouden.

Chef' Special
Container City opent 15 december met een concert van Chef’ Special. Holy Moly! is gratis. Heerlen steekt totaal vier ton in vier edities van het nieuwe festival. De stad wil zich onderscheiden van traditionele kerstmarkten en winterevenementen in Zuid-Limburg en Aken. Container City opent 15 december met een bijna  gratis toegankelijk concert van Chef’ Special.