'Wat doet Max Verstappen tussen de nominaties van Sporter van het Jaar?'

Print
'Wat doet Max Verstappen tussen de nominaties van Sporter van het Jaar?'

Afbeelding: AFP

Max Verstappen is net als vorig jaar een van de genomineerden voor de titel Sportman van het Jaar. Maar waarom eigenlijk? Meervoudig wereldkampioene en voormalig Sportvrouw van het Jaar Anky van Grunsven vraagt het zich af in haar nieuwste column voor de Telegraaf.

Dat Verstappen vorig jaar genomineerd werd en uiteindelijk de verkiezing won, snapt de amazone nog wel. Hij won tenslotte een Grand Prix en dat flikte een Nederlander nooit eerder. "Maar hem nu met twee F1-zeges weer tussen wereldkampioenen als Sven Kramer en Tom Dumoulin neerzetten, doet afbreuk aan Verstappens eigen intenties."

Appels met peren
Het lijkt Van Grunsven glashelder dat je de beste sporters uit hun eigen sport nomineert. Dat is Verstappen op dit moment nog niet. Sterker nog: Verstappen werd dit jaar zesde in de eindstand, een plekje lager dan voriger seizoen toen hij vijfde werd. "Ik weet ook niet precies hoe de redenatie werkt van de jury. Maar het blijft natuurlijk ook appels met peren vergelijken."

Lieke
Dat Lieke Martens niet bij de genomineerden zit in de categorie Sportvrouw van het Jaar, kan Van Grunsven dan wel weer inkomen. "Ze hebben netjes drie wereldkampioenen gekozen. "Maar ik begrijp ook dat voetbalfans het juist ongelofelijk vinden dat ze er niet bij zit. De verkiezing geeft zo altijd reden tot gefronste wenkbrauwen.