Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Hoe zit dat nu met die Michelinsterren?

Afbeelding: CALLO ALBANESE, ENRICO MARZICO

700 euro wegtikken voor een etentje? Ware liefhebbers malen daar niet om en reizen met graagte de beste restaurants ter wereld af. Maar de verfijnde cuisine vind je ook dicht bij huis. Limburg telt alleen al elf sterrenrestaurants. Aan de vooravond van de presentatie van de nieuwe Michelingids duikt L-magazine in deze exclusieve culinaire wonderwereld.

Eten in een sterrenrestaurant is heus niet alleen weggelegd voor de hogere kringen. Vergelijk het eens met een bezoekje aan een musical in Scheveningen, waar je al met al ook al snel over de 100 euro kwijt bent voor een avond vermaak.

Een sterrenetentje is - net als een theatervoorstelling - een ware beleving. Zeker bij de wereldtop. Journaliste Sara Madou leerde chef-kok Massimo Bottura ‘kennen’ tijdens een avondje Netflix. Toen ze de eerste aflevering zag van Chef’s Table Table ...