Limburgse reiziger ‘mist’ Veolia

Print
Limburgse reiziger ‘mist’ Veolia

Afbeelding: De Limburger

Limburgse reizigers lijken de oude vervoerder Veolia te missen.

De Limburger vroeg online-lezers naar hun ervaringen met de nieuwe vervoerder Arriva, die maandag precies een jaar geleden naar Limburg kwam. Het leidde tot ruim driehonderd reacties.

'Niet leuk'
Het gaat nadrukkelijk niet om een representatief onderzoek, omdat vooral klagers sneller een vragenlijst zullen invullen. Maar het gegeven dat slechts 12 procent Arriva een verbetering noemt, vindt directeur Anne Hettinga evengoed ‘echt niet leuk’.

Bewuste keuze
"Arriva voldoet aan de eisen die de provincie heeft gesteld. Het was een bewuste keuze van de provincie om in kleinere kernen geen reguliere bus meer te laten rijden. Mensen die een dienst kwijtraken, zullen niet meteen blij zijn", erkent Hettinga. Hij wordt daarin gesteund door verantwoordelijk gedeputeerde Hubert Mackus.

Succes
Reizigers in kernen zonder bus kunnen een shuttle bestellen die hen naar de dichtstbijzijnde halte brengt. Die dienst is populair en kost Arriva ook meer geld dan oorspronkelijk gedacht. Hettinga en Mackus vinden het eerste jaar Arriva in Limburg een succes.

Vakbond FNV zet juist vraagtekens bij de aanbesteding die flinke gevolgen heeft gehad voor reizigers en chauffeurs. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen