MP Feesten in Geleen op Spaanse toer

Print
MP Feesten in Geleen op Spaanse toer

Afbeelding: iStock

De Marcellinus en Petrus (MP) Feesten in Geleen gaan op de Spaanse toer. De twaalfde editie, die volgend jaar van 8 tot en met 10 juni plaatsvindt, krijgt daarmee deels een nieuwe invulling.

De organisatie wijzigt met name het programma op de slotdag (zondag), zo bevestigt MP-coördinator Jos Cremers. "Onder de noemer Waereldsjtad Culinair gaan we voortaan typische gerechten en specialiteiten van een bepaald land serveren. Alles wordt vers bereid door chefkoks, die op een levensgroot kookeiland hun kunsten komen vertonen. We trappen af met Spanje."

Omgetoverd
Dat laatste betekent dat de organisatie ook veel aandacht besteedt aan de aankleding en inrichting van de feestlocatie op de Markt. Zo wordt het centrale paviljoen omgetoverd tot authentieke Spaanse bodega. Nieuw is verder dat er rond het paviljoen een groot buitenterras in ‘mediterrane sfeer’ wordt aangelegd. "Speciaal bestemd voor bezoekers die het binnen Spaans benauwd krijgen", lacht Cremers. De overige programma-onderdelen en de namen van de optredende artiesten maakt de organisatie later bekend.

Overeenkomsten
Cremers ziet overigens sterke overeenkomsten tussen de Spaanse editie van de MP Feesten en het ‘Fiesta Mayor’ dat jaarlijks in vrijwel alle steden en dorpen van Spanje op touw wordt gezet ter ere van de plaatselijke patroonheilige. "Ook de MP Feesten kennen die ontstaansgeschiedenis.  Namelijk de verering van Marcellinus en Petrus, de patroonheiligen van Geleen."