Mode voor een appel en een ei

Print
Mode voor een appel en een ei

Kostuumontwerpster Tilly Zegers brengt haar liefde voor carnaval tot uiting in haar kleding. Afbeelding: Le Giesen

Wie slim is gaat zaterdag even naar de winkel van Tilly Zegers in Panningen. De kostuum-ontwerpster houdt uitverkoop. Noodgedwongen, want op 27 december moet het pand leeg zijn.

Van luxueuze Valentino- en Chanelzijde tot gordijnstalen tot stof die ze voor enkele euro’s per meter bij IKEA koopt. Op moment dat kostuumontwerpster Tilly Zegers (59) uit Grashoek materiaal ziet dat haar creatieve geest kietelt kan ze ermee aan de slag. Dan hangt er binnen de kortste keren weer een nieuwe jurk in haar winkel in Panningen. „Het is het maken dat ik zo leuk vind, of dat nu vrije opdrachten zijn of klussen in opdracht van een klant.” 

A-locatie
Helaas moet ze per 27 december haar stek op een A-locatie verlaten. In overleg met de pandeigenaar kon ze daar tijdelijk terecht. Een mooie antikraakinvulling, klinkt het. Met de opheffing van haar winkel in het vooruitzicht, verkoopt Tilly vanaf vandaag vele honderden (carnavals) kostuums, jurken, jassen en rokken (het gros in maat 36/38) voor een fractie van de (materiaal) waarde. „Weggooien is zonde en tja, wat moet ik er thuis mee?” En wat vraag je voor unieke stukken waar vele uren ambachtelijke arbeid in zitten? Ze wil haar kleding niet té duur van de hand doen, uit vrees dat ze dan met een grote partij blijft zitten. 

Carnaval
Tilly’s passie voor kleding-, en kostuumontwerpen ontstond een kleine dertig jaar geleden vanuit haar liefde voor carnaval. „Je zou kunnen zeggen dat dit (ze wijst naar haar winkel) een uit de hand gelopen hobby is. Ik ben altijd parttime blijven werken als receptioniste. Die combinatie vind ik heerlijk.” Haar liefde voor carnaval is terug te zien aan de vele kledingstukken die niet zouden misstaan in grote vastelaovend-optochten in Limburg. Maar ook liefhebbers van buiten deze provincie weten haar atelier te vinden, bijvoorbeeld diverse grote prinsengezelschappen uit Eindhoven. Hoewel ze nu met pijn in het hart afscheid moet nemen van de winkel, denkt Tilly niet aan stoppen. Ze gaat door, maar dan thuis in haar eigen atelier. „Ik moet kleding kunnen maken. Dat hoort nu eenmaal bij me.” 

De uitverkoop begint om 11.00 uur en loopt t/m 17 december. Openingstijden doordeweek van 10 tot 17 uur, Tilly Zegers, Kepringelehof 6 in Panningen. www.toptoteen.nl