Walden wint popwedstrijd Nu of Nooit en opent Pinkpop

Print
Walden wint popwedstrijd Nu of Nooit en opent Pinkpop

Walden. Afbeelding: Dani Silvia

De Sittardse band Walden heeft zaterdagavond in poppodium Volt de finale van Nu of Nooit 2017 gewonnen.

Het kwartet, dat fuzz, blues en psych speelt, mag Pinkpop 2018 openen. Dat is de prijs die verbonden is aan het winnen van deze provinciale popwedstrijd, die dit jaar voor de 26e keer werd gehouden.

Tamarin Desert
De aanmoedigingsprijs ging naar Tamarin Desert uit Baarlo en omgeving. Het viertal dat psychedelische poprock speelt, mag een clipopname maken en krijgt coaching.

Stomverbaasd
Dolgelukkig maar stomverbaasd waren de Sittardse bandleden na het horen van de juryuitslag. "We waren niet naar de finale gegaan om te gaan winnen, we wilden een leuke avond beleven, met misschien de kans dat we zouden winnen”,  zegt drummer Jef America. Zanger Mees Hamer staat wat versuft tegen het podium aangeleund.

Pinkpop
"Het is nog niet goed tot me doorgedrongen dat we hebben gewonnen. Dat komt nog wel. We hadden niet verwacht dat we zouden winnen. Nee, dat is geen bescheidenheid, eerder onzekerheid. Maar wel prachtig dat we naar Pinkpop kunnen.”

De band wacht de komende maanden veel werk. "We hebben nog maar voor een half uur nummers, we  moeten snel aan de bak om een uur vol te kunnen spelen,” geeft America aan.