Zwaarbevochten punt voor Roda in bizar sneeuwduel

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

In een bizarre wedstrijd met het nodige spektakel zag Roda JC letterlijk een riante uitgangspositie als sneeuw voor de zon verdwijnen.

De Kerkradenaren kwamen zondag tegen FC Groningen op een 2-0 voorsprong, werden na een rode kaart van Auassar tot tien man gereduceerd en mochten uiteindelijk in hun handen knijpen met een gelijkspel: 2-2.

Roda ging vanaf de aftrap het best om met de winterse omstandigheden. De ploeg koos vol de aanval, gesteund door de fans, die na het statement van Dani Schahin vorige week de strijdbijl hadden begraven. De Duitse spits kwam ook met een sterk verzoeningsgebaar: een kogel in de tiende minuut die Groningen-doelman Sergio Padt niet onder controle kreeg. Gustafson profiteerde: 1-0.

Lees ook: Onbegrip over doorgaan duel Roda: 'NK sneeuwschuiven in Kerkrade'

Tractoren
Roda hield de controle van de wedstrijd, die halverwege de eerste helft tien minuten werd onderbroken om met twee tractoren het veld sneeuwvrij te maken. Niet lang na die pauze sloeg de thuisploeg opnieuw toe. Gustafson strafte een blunder in de Groningen-defensie schitterend af via een lob met de buitenkant voet (2-0). Lang kon het publiek niet genieten van dat hoogstandje. Van Weert deed binnen enkele minuten iets terug (2-1), al stond aangever Jesper Drost op de rand van buitenspel.

Lees ook: Roda-keeper Hidde Jurjus houdt doel 'schoon'

Rode kaart
In de tweede helft, toen het opgehouden was met sneeuwen, zocht Groningen naar de gelijkmaker. Engels had Roda op 3-1 moeten brengen, maar was te zelfzuchtig. Niet veel later kantelde de wedstrijd. Auassar kreeg na een lichte overtreding in het strafschopgebied de rode kaart. Van Weert benutte de penalty: 2-2. Groningen drong vervolgens aan, maar met tien man verdedigden de Kerkradenaren het punt met succes.