Aangifte tegen burgemeester en college in ‘Hiltondossier’ Koningsbosch

Print
Aangifte tegen burgemeester en college in ‘Hiltondossier’ Koningsbosch

Afbeelding: De Limburger/John Peters

Koningsbosch - Saïd Bouharrou, de aanvankelijke initiatiefnemer van het 'Hilton Koningsbosch', heeft aangifte gedaan tegen het college van B en W van de gemeente Echt-Susteren.

Het college heeft in de ogen van Saïd Bouharrou, die aanvankelijk met een van zijn bedrijven het oude klooster van Koningsbosch wilde verbouwen tot een hotel, de geheimhoudingsplicht geschonden in het kader van een Bibob-onderzoek. Bij een dergelijk onderzoek wordt gekeken of een project mogelijk wordt gefinancierd met crimineel geld. 

Geheimhouding
Dit onderzoek, dat in het geval van het ‘Hilton Koningsbosch’ leidde tot een negatief advies, is gekoppeld aan zeer strikte geheimhouding. De gemeente openbaarde anderhalve week geleden tientallen documenten die betrekking hebben op de gang van zaken bij het project ‘Hilton Koningsbosch’. Daarbij zat ook een document waaruit is gebleken dat Saïd Bouharrou verdachte is in een langlopend strafrechtelijk onderzoek. Bouharrou stelt via zijn advocaat Jeroen Soeteman dat het college daarmee de geheimhoudingsplicht heeft geschonden.

Kant van de criminelen
Daarnaast heeft Bouharrou aangifte gedaan tegen de burgemeester van smaad en belediging. Jos Hessels verspreidde vrijdagochtend via sociale media een bericht waarin hij zijn onvrede uitte over een publicatie in De Limburger. In dit bericht stond: "De Limburger kiest opnieuw de kant van de criminelen. Het is helaas gewoon een boevenblad." Soeteman vindt dat duidelijk is dat Hessels met het woord criminelen doelt op zijn cliënt of een van zijn (voormalige) bedrijven. "Hij criminaliseert mijn cliënt. Dit is vreselijk voor mijn cliënt, die nog nooit is veroordeeld."

Overigens hebben de burgemeester en de hoofdredactie van De Limburger vrijdagmiddag overlegd over de uitlatingen van Hessels. Volgens beide partijen was het een goed gesprek, waarna de kou uit de lucht is. 

Ander parket
Soeteman heeft het OM in Limburg verzocht de aangifte door een ander parket te laten behandelen omdat de vorige hoofdofficier een rol heeft gehad in de zaak en omdat Hessels vanuit zijn rol als burgemeester in de driehoek voor openbare orde in contact staat met het OM. De gemeente liet gisteren weten pas te reageren als ze de aangifte heeft ontvangen. Dat is nog niet het geval. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje