'Te stil' Sittard krijgt groot kinderfestival

Print
'Te stil' Sittard krijgt groot kinderfestival

Afbeelding: iStock

Sittard - Buiten het Oktoberfeest is het vaak (veel) te stil in de binnenstad van Sittard. Het centrummanagement wil daarom meer leven in de brouwerij. Met als uitkomst onder meer een nieuw, jaarlijks terugkerend kinderfestival.

Nieuwe ontwikkelingen in de Sittardse binnenstad. Het centrum krijgt er volgend jaar een grootschalig en jaarlijks terugkerend evenement bij: een festival voor kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar. Secretaris Rino Vincken van het Centrummanagement Sittard (CMS) bevestigt het nieuwe festijn, waarvan de eerste editie in juni plaatsvindt. De exacte datum is nog niet bekend. 

Basisscholen
Over de invulling van het festival wil Vincken nog niet veel kwijt. „Daar zijn we nog druk mee bezig. Het wordt in elk geval één groot kinderfeest in de stad, in uiteenlopende vormen. Ook de basisscholen gaan we nadrukkelijk bij de opzet betrekken. 
Vaststaat ook dat de hele binnenstad het decor gaat vormen, dus zeker niet alleen de Markt en omgeving. 
Die spreiding vinden we heel belangrijk”, zegt Vincken (56), die in het dagelijks leven een muziekwinkel aan de Paardestraat runt. 

Met het nieuwe evenement hoopt het centrummanagement de Sittardse binnenstad ‘nieuwe impulsen en meer reuring’ te bezorgen. „Een kinderfestival is daarvoor bij uitstek geschikt. Als jonge kinderen die dag in groten getale naar het stadscentrum komen, komen er uiteraard ook veel ouders”, stelt de CMS-secretaris.